Din nou cu ţigănci lesbiene

Amuşinând pe Vox Publica, dădui peste o postare de-a lui Pătrăşconiu în care autorul invita cititorii la reflecţie asupra afirmaţiei lui Remus Cernea cum că „România va fi cu adevărat liberă şi democratică, când va avea  preşedinte o femeie romă, lesbiană şi atee pentru că atunci oamenii înseamnă că vor alege un preşedinte trecând peste prejudecăţile lor”. N-am să mă apuc să caut şi să comentez reacţii imbecile creştino-legionaroide, întrucât sunt pe cât de suculente, pe atât de greţoase, iar eu nici măcar nu mi-am terminat cafeluţa. Am dat, însă, la postarea respectivă, peste două comentarii care mi se par simptomatice, ale unor indivizi despre al căror nivel real de civilizaţie am oarece îndoieli, dar care, spre deosebire de creştinoizii şi fasciştii citaţi pe alte bloguri întru amuzarea ateilor, nu se apucă să-l facă albie de porci pe Cernea, ci îşi exprimă civilizat punctul de vedere. Aşa cum văd eu lucrurile, ăştia reprezintă punctul de vedere al românului urban mediu, ăla de pe stradă care nu iese în evidenţă, nu se duce să pupe moaşte, nu se bate cu cărămida în piept exhibându-şi patriotismul. Ba unul dintre comentarii chiar miroase a om care a făcut o facultate (n-am să zic om educat, că asta-i altă treabă). Dar să vedem ce spun cei doi:

 

„Nu-i dau dreptate d-lui Cernea. Nu din prisma prejudecatilor (care colcaie in tara asta), ci din prisma realitatii. Un om (femeie sau barbat) rrom(a) lesbiana(homosexual) si atee(u) reprezinta o minoritate a minoritatii. Si asa ceva nu poate fi ales democratic, indiferent de calitatile persoanei.  Pentru ca oamenii nu se simt reprezentati de el/ea.”

 

„Ganditi-va cat de meseriasa in arta manipularii poate sa fie persoana cu cele trei calitati de mai sus, ajunsa presedinte la noi. Pana si Basescu s-ar simti complexat de un asemenea manipulator.”

 

În esenţă, oamenii spun cam acelaşi lucru. Nu se poate, domnule. Cel puţin nu fără o doză straşnică de manipulare. Pentru că, se pare, în opinia românului mediu, reprezentarea politică e ceva ce ţine de culoarea pielii, de preferinţele sexuale şi de etnie. Nu de interesele cetăţeanului şi de modul în care un om politic înţelege să le urmărească şi să le respecte, nu de ce face omul politic sau potenţialul om politic, ci de ce este sau mai degrabă de ce pare a fi. N-am să fiu nedrept aici, nici alţii nu sunt mai breji – cam peste tot în lume, şefii de stat sunt bărbaţi coloraţi ca majoritatea locuitorilor din zonă şi care şi-o trag cu femei. Dar există locuri pe lume în care se află sau s-au aflat la putere femei de genul Angelei Merkel sau al lui Margarent Thatcher. Există un loc unde măcar jumătate din alegători au avut de ales între a susţine un negru sau o femeie (şi s-au ales cu negrul; în fine, aici e de discutat, mie negrul ăla mi se pare destul de alb), există locuri în care există hai nu un preşedinte, hai nu un prim-ministru, da’ măcar un deputat homosexual. Sau lesbiană. Sau ateu (fireşte, mă refer la cazurile în care astfel de opţiuni sunt declarate). Există (aici e doar o impresie personală, dar de care sunt pregătit să ţin cu dinţii) locuri în care creştinii sunt capabili să voteze un ateu, iar heterosexualii un homosexual sau o lesbiană pentru simplul motiv că acel om LE REPREZINTĂ INTERESELE REALE. Nu pentru că se fute sau se şterge la cur sau se închină la fel ca ei, ci pentru că au nişte interese bine definite şi votează pe cine li se pare că i-ar ajuta mai eficient să şi le urmărească. Oamenii ăia ştiu ce vor, şi când doresc un lucru, e vorba de dorinţe de oameni maturi, nu de boraci de cinci ani. Vor taxe mai mici sau birocraţie mai eficientă, nu o Olandă sau o Suedie ca soarele sfânt de pe cer.

 

La noi, singurii care vor chestii bine definite sunt fascist-creştinoizii (a se vedea mai sus) pe de o parte şi o extrem de mică masă de oameni cu opţiuni clare care se uită cu lupa la programele politicienilor, doar-doar or descoperi oleacă de substanţă pe care să o poată vota sau respinge în mod raţional. Unii votează cu Becali/Vadim, ceilalţi cu cine le surâde după o analiză cât de cât raţională a poveştii. Restul votează la oha, emoţional, aiurea, instabil sau, dimpotrivă, oferă de fiecare dată acelaşi vot înţepenit pentru că le e lene să voteze altceva. Care cu Băse că are coae, care tot cu Becali/Vadim, dar la mişto, care cu Iliescu că le-a dat pământ şi le-a mărit pensiile, care cu Năstase că e un domn, nu ca Băse, care cu Geoană că şi el e un domn şi e finuţ şi a fost în America, care cu Crin că e liberal (whut???). Şi au impresia că reprezentarea politică înseamnă să-l votezi pe ăla care seamănă cu tine sau, mai degrabă, cu care ţi-ai dori să semeni. Aşa, cam ca la personajele de benzi desenate. Cum ziceam şi în altă postare, chiar şi excluzând extremiştii, românul obişnuit de pe stradă e un animal destul de neplăcut.

~ de paganu pe octombrie 31, 2009.

3 răspunsuri to “Din nou cu ţigănci lesbiene”

  1. Mare dreptate ai. Dǎ-mi voie sǎ-ţi strâng (virtual) mâna.

  2. Să precizăm că noul ministru german de Externe, Guido Westerwelle, este gay declarat de cînd e Merkel la putere, de-acum cinci ani. Îl vezi reprezentînd interesele Germaniei, a patra putere economică a lumii şi principala putere politică a Europei, în faţa unor ţări precum Iran, Arabia Saudită sau România? 🙂

  3. ok! baieti(?)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: