De la Abureli citire

Printre abureli on-line, dăm peste o listă de păcate care opresc creştinul de la împărtăşanie (sau chiar mai rău dacă păcatul e mare) inclusă în Molitfelnicul cel mare de la Chisinau şi batută în ţinte pe o grămadă de site-uri creştine din România. Spicuiesc, în ordinea gravităţii:

Femeia care pierde pruncul fara voia ei, 1 an sa nu se impartaseasca.

Cel ce a facut malahie (Onania), 40 de zile sa manance hrana uscata si sa faca cate o suta de matanii pe zi, si cu mare cainta in suflet hotarandu-se de a nu mai gresi; se poate impartasi cu Sfintele Taine. Daca nu indeplineste canonul aratat mai sus, 1 an sa nu se impartaseasca.

Care va să zică, pierderea involuntară a unei sarcini este, moral vorbind, dubioasă, şi gravitatea faptei (care faptă??) la fel de mare ca cea a unei labe (deşi femeii astfel lovite de Domnul nu i se dă ocazia de a posti 40 de zile şi de a bate mii de mătănii pentru a i se îngădui să ia Sfânta Împărtăşanie. Deci parcă laba e un păcat ceva mai mic decât avortul involuntar).

Daca va manca cineva de dulce miercurea sau vinerea precum si in Postul Pastelui, 2 ani sa nu se impartaseasca

Deci nerespectarea postului e mai gravă ca laba. Ok, bine de ştiut.

Cei care dau in carti, care dau cu bobii, care ghicesc in cafea, care dau cu ghiocul, care descanta si cei care se duc la ei; cei care poarta talismane, martisoare, buruieni descantate sau altceva de acest fel; cei care pun semne la copii si la vite sa nu se deoache, 6 ani sa nu se impartaseasca.

Purtarea unui mărţişor e, prin urmare, de două ori mai gravă decât o labă făcută în post cu un copan de pui în dinţi.

Curvarii (Curvie se cheama atunci cand doi necasatoriti sau vaduvi desfraneaza.), sapte ani sa nu se impartaseasca. Preacurvarii (Cei casatoriti, desfranand cu persoane straine casatorite se numesc preacurvari.) , homosexualii (Homosexuali se numesc aceia care desfraneaza anal barbat cu barbat sau barbatul cu sotia lui desfranand in chipul aratat mai sus.), cei care se impreuna cu dobitoacele, cei ce se impreuna cu femeile lor peste fire (impreunarea peste fire este atunci cand barbatul sau o femeie isi fac demonica placere sarutandu-se unde nu trebuie.), 15 ani sa nu se impartaseasca. Cel ce a curvit cu femeia sa peste fire(impreunarea peste fire este atunci cand barbatul sau o femeie isi fac demonica placere sarutandu-se unde nu trebuie.), sa nu se impartaseasca 15 ani; la fel si femeia se canoniseste daca a fost cu voia ei; iar daca a fost silita (adica fara voia ei), 6 ani sa nu se impartaseasca [de ce???!!].

Aproape nimic nou aici, se ştie că sfinţii părinţi nu apreciază sexul (atunci când e practicat de alţii) ci îl îngăduie numai în silă, şi doar atunci când participanţii (obligatoriu doi, nici unul singur, nici mai mulţi, şi doar bărbat şi femeie) trec mai întâi pe la popă să-i pupe mâna şi să-i dea darul. Şi, spun asta din proprie experienţă, să se plictisească îngrozitor preţ de trei sferturi de oră. Nu pot, însă, să nu remarc că femeia silită la perversiuni sexuale (deci, practic, violată) e potcovită cu 6 ani oprire de la Sfânta Împărtăşanie.

Cel ce a ucis de bunavoie, 20 de ani sa nu se impartaseasca.

Cel mai greu păcat din listă e omuciderea, aşa cum se cuvine – ai omorât cu bună ştiinţă, 20 de ani nu mai pupi sângele Domnului.

Acela care ar ocari, ar barfi, ar necinsti sau ar bate pe vreun preot, chiar daca ar fi preotul vinovat, unul ca acela va fi dat anatemei si lepadat de la Biserica ca unul ce s-a indepartat de Sfanta Treime si la un loc cu Iuda va fi partea lui si 2 ani sa nu se impartaseasca, chiar de 1-ar lerta preotul, caci zice Scriptura: „Pe mai marele poporului tau sa nu-1 vorbesti de rau”.

Asta e preferata mea: ocărârea, pocnirea sau bârfirea unui popă sunt pedepsite cu un banal 2 ani – cât o labă în doi, dar ia fiţi atenţi la formularea frazei. Avertismentul e cât se poate de clar şi răspicat – jos labele de pe popă, că te arzi.

Reclame

~ de paganu pe septembrie 3, 2009.

3 răspunsuri to “De la Abureli citire”

  1. Popa se crede „mai marele poporului”!!!

  2. Lipsesc”Cei care vad oameni de alta confesiune pe strada si nu-i arunca bolovani in cap” 🙂

  3. ehei, pentru asta se da canon greu 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: