Tabuuri

Acum ceva ani, musulmanii făceau circ pe motiv că nişte creştini protestanţi nu le-au respectat tabuurile privind imaginile Profetului. Acum câteva zile, un consilier local din Oradea (de la PNL, nu de la PRM) a interzis un concert rock în calitate de cetăţean creştin ortodox al oraşului (sic!). Tot de curând, nişte evrei ortodocşi au manifestat cât se poate de nepaşnic în Israel pe motiv că administraţia locală permitea funcţionarea unei parcări în ziua de Sabat (wtf!) şi, cu această ocazie, au scuipat – nu o flegmă-două, ci câteva găleţi – o jurnalistă străină (Anne Barker – povestea aici), ba i-au tras şi una în cap, pe motiv că filma toată tărăşenia. Nu că se jenau să apară pe film, dar femeia filma în ziua de Sabat. Spurcat! Urâciune! Oare n-o fi interzis să scuipi şi să dai cu copita de Sabat? Hinduşii mai iau la bătaie câte un sat de musulmani din India pentru că mănâncă vacă. De la a avea tabuuri de soiul ăsta (şi orice religie le are) şi până la a încerca să le impui celorlalţi pe motiv că sunt „sfinte”, pasul e extrem de mic. Şi cred că nici măcar credincioşii moderaţi nu pot evita să facă acest pas, chit că se mulţumesc să dea din gură fără să scuipe.

Update: În Polonia, catolicii şi-au suflecat mânecile şi s-au apucat să ceară interzicerea concertului de Sântă Mărie al Madonei, iar Lech Wałęsa s-a prostit la bătrâneţe şi susţine protestul cu amândouă mâinile.  Părintele Stanisław Małkowski, oricine-ar fi el, zice aşa: „Concertul Madonnei pe 15 august este un atac al diavolului asupra naţiunii noastre poloneze catolice pure”. Face-aş şi drege-aş în contaminarea voastră simbolică.

Reclame

~ de paganu pe iulie 9, 2009.

2 răspunsuri to “Tabuuri”

  1. Si in rusia ultraortodocsii au avut probleme cu madonna. Poze din 2006.
    http://englishrussia.com/?p=277

  2. Ca bine zici. Acum ceva timp, a fost la o emisiune calugarita aia care lupta pe baricade impotriva cipurilor si un preot. Si erau tare mahniti ca ortodocsii nu se tin la fel de tari ca altii, de exemplu, musulmanii. Cu aia nu-si permite oricine orice, de exemplu daca te vede unu cand posteste ca mananci in fata lui, e in stare sa-ti friga una dupa cap ca esti nesimtit si-l ispitesti. That’s the spirit, yeee!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: