Politică

În principiu evit să scriu despre politică (dacă nu se amestecă cu religia) din lipsă de chef, pricepere şi dintr-o oarecare desensibilizare la subiectul respectiv (spuneţi-i nesimţire dacă aveţi chef şi chemaţi-l pe domnu’ Pleşu să mă oblige să votez). Dar, ăsta fiind locşorul meu de enervat cu capul, odată şi-odată trebuia să ajung şi la trebuşoare de soiul ăsta.

Care va să zică, aşteptam cu sufletul la gură. Ce anume? Păi aşteptam ca Băse & PDL-ul să fie suficient de strânşi cu uşa de dovezi şi obligaţi să o lase din braţe pe madam Ridzi (canci). Aşteptam să fi trecut vremea lui Bombonel (canci). Aşteptam ca un ministru să păţească ceva, orice, pentru că a comis o măgărie (s-a întâmplat, dar there’s a catch). Azi, MIR a păţit că binecunoscuta şi mediatizata comisie parlamentară a recomandat începerea urmăririi penale. În mod normal, aş fi fost entuziasmat. În realitate, însă, gustul evenimentului a fost unul deosebit de fad. Porcăriile făcute de madam ministru n-au contat nici atâtica. Au fost un simplu pretext. PDL-ul a votat contra recomandării, eterna alianţă PSD-PNL a votat pentru. Din dragoste pentru justiţie? Aiurea. Din ură pentru Băse. Mă declar complet nesatisfăcut. Poate nu s-a auzit bine. Vreau să păţească ceva PENTRU CĂ S-A CĂCAT ÎN CAPUL CONTRIBUABILULUI, nu pentru că e ministru PDL. Nu e ilegal să fii ministru PDL. E de mizerie, dar nu e ilegal.

PS. Jos pălăria pentru Tolontan. Şi pentru Cristian Preda.

PPS. Că tot am început să scriu despre chestii de care nu m-aş atinge în mod normal, să trecem la modă. Smokingul lui Mazăre din seara asta de la Realitatea TV a fost (şi nu credeam că aşa ceva e posibil) mai greţos chiar decât personajul în sine.

PPPS. Oare incapacitatea de a aştepta ca altul să termine ce-are de spus înainte să începi să turui e boală românească?

~ de paganu pe iulie 9, 2009.

Lasă un comentariu