Arătatul cu copita despicată

Aud de la Nothing că un preacinstit episcop neamţ s-a trezit să acuze ateismul de crimele lui Hitler. Nesimţirea e de-a dreptul porcească din mai multe motive:

Unu: Biserica a CREAT antisemitismul şi l-a întreţinut timp de sute de ani. Iată câteva citate din preacuvioşii Sfinţi Părinţi ai creştinismului timpuriu, înhăţate de pe net şi traduse la repezeală:

„Aşa i-a ajuns pe iudei mânia Domnului, pentru nelegiuirile ce-au îndrăznit a face împotriva lui Hristos” (Eusebiu din Cezareea despre înfrângerea evreilor de către Vespasian)

„Aţi devenit îndoit copii Iadului, după cum El însuşi a spus.” (Iustin Martirul în dialog cu un evreu, Trypho pe numele său)

„Şerpii iudei, ce calcă pe urmele lui Iuda” (Sf. Ieronim)

„Să vă mai spun de jafurile lor, de avariţia lor, de nepăsarea lor faţă de săraci, de furturile şi înşelăciunile lor? Ziua nu-i îndeajuns de lungă pentru ca eu să vă spun toate acestea.”
„Nu vedeţi oare că sunteţi osândiţi de mărturia a ceea ce au profeţit Hristos şi proorocii şi a ceea ce faptele au dovedit? (…) De la bun început aţi fost încăpăţânaţi şi fără de ruşine, încât aţi luptat în tot ceasul împotriva a ceea ce era vădit”. (Sf. Ioan Chrisostomul în omilia intitulată, cum altfel, Împotriva evreilor).

Nu mai pomenesc de pogromurile medievale şi chiar mai dinspre noi, de convertirile forţate, de alungarea evreilor din Spania de către preacatolicele maiestăţi Isabela & Luis. Poţi să spui că cei care au făcut astea nu ştiau ce fac, nu reprezentau Biserica etc. (Dacă spui asta, eu am să-ţi spun că mănânci rahat, dar în fine…) În schimb, ăştia de mai sus şi alţii ca ei sunt la mare cinste în instituţia cuviosului episcop Mixa, şi dacă nici sfinţii nu reprezintă Biserica, atunci cine dracu o mai reprezintă? Iar respectivul episcop are tupeul porcesc să arunce crimele lui Hitler în cârca ateismului.

Doi: Hitler cu mânuţa lui se declara înfăptuitor al poruncilor divine privitoare la vânătoarea de evrei. N-am să repet şi aici citate şi din astea, tot Nothing oferă un link cu informaţii grăitoare: http://www.nobeliefs.com/Hitler1.htm.

Cultul creştin n-a fost niciodată interzis în Germania nazistă; Domnul era cu ei – vezi cataramele soldaţilor germani, Biserica n-a protestat niciodată ca instituţie împotriva Holocaustului. Dar asta nu-l împiedică pe Mixa să întindă ghearele şi să încerce să tragă spuza pe turta lui. Cum zicea şi Hitler, cu care am eu impresia că Mixa seamănă mai mult decât i-ar plăcea să creadă, cu cât manipulezi mai grosolan, cu atât ai şanse mai mari să-ţi meargă. (Oare? Poate s-o mai fi deşteptat lumea de-atunci.)

Trei: chiar lăsând la o parte antisemitismul turbat aflat la însăşi fundaţia Bisericii, reprezentantul acestei instituţii cu cazierul pe care i-l cunoaştem ar face bine s-o lase mai moale cu acuzaţiile aiuristice împotriva altora când vine vorba de crimă, teroare şi genocid, de călcarea în picioare a demnităţii umane şi de alte asemenea isprăvi.

PS: aud că Suedia şade moţ-cocoţ în topul ţărilor cu cei mai mulţi atei. Propun ca sfinţia sa Mixa să fie îmbarcat de urgenţă şi trimis la Stockholm, unde să le explice suedezilor cum stă treaba cu demnitatea umană şi terfelirea ei de către atei, cu lagărele de concentrare şi genocidul şi poliţia secretă şi toate chestiile alea de care, în opinia domniei sale, se fac vinovaţi suedezii cei fără de Dumnezeu.

Reclame

~ de paganu pe aprilie 20, 2009.

3 răspunsuri to “Arătatul cu copita despicată”

  1. Biserica nu s-a opus nazismului de frica comunismului. Stiau ce se va intampla daca sovieticii vor ocupa europa de est, isi vor pierde puterea in favoarea statului, ceea ce s-a si intamplat.

    • Oki, sa zicem ca ar fi asa. Eu zic ca biserica nu s-a opus nazismului de frica nazismului, si chiar daca ar fi cum zici tu, ce ar schimba asta?

    • Cat de prost poti sa fii sa-ti fie frica de Hitler sau Stalin cand il ai pe Dumnezeu de partea ta. Oops, am uitat ca biserica e o cantina unde sa maninca doar rahat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: